Tervetuloa seuraamaan kahden Kuopion alueen brändilähettilään yhteistä blogia. Mukanamme pääset seuraamaan kuulumisiamme niin musiikin, Mirka-muodin kuin savolaisuudenkin saralla. Syntymähulluus ja sananrieska eivät kulje yksin, vaan tässä tapauksessa kaksin. Tervetuloa mukaamme!

keskiviikko 29. tammikuuta 2014

Sananen kaksikosta

Monessa mukana oleva kaksikko on nostanut opetuksellaan, hankkeillaan ja projekteillaan savolaisen kansanmusiikin ja -kulttuurin tilaa pitkäjänteisesti vuodesta 2007 lähtien. Kaksikolla on ollut näppinsä pelissä mm. Pohjoisen Savon kyläpelimannihankkeessa, Savo sinuksi - Kaustinen tutuksi -hankkeessa, koulutustilaisuuksien järjestäjinä sekä savolaisen kansankulttuurin ja -musiikin festivaalien, YSTIn ja Siilifolkin luomisessa ja edelleen kehittämisessä. He ovat myös näkyviä kulttuurin tekijöitä eri puolilla Pohjois-Savon aluetta.

Duon suurinpana saavutuksena voidaan pitää valintaa vuoden 2010 Shanghain maailmannäyttelyn artistioppaiksi. Suomea edustavassa Kirnussa toimi artistioppaina yhteensä vain 12 eri taiteen alojen edustajaa esitellen suomalaista kansaa ja kulttuuria. Kaksikon arvostuksesta kertoo myös osaltaan kesällä 2011 saatu Juokin Malja -tunnustus Pohjois-Savon kansanmusiikkiyhdistykseltä ja Ylä-Savon pelimanneilta ansioituneesta työstä kansanmusiikin hyväksi.

Riitta Väisänen
on varpaisjärveläinen musiikkikasvattaja ja viulisti. Hän toimii Iisalmessa Juhani Ahon yläkoulun musiikinlehtorina ja soittaa lukuisissa yhtyeissä esiintyen ympäri Suomea. Hän on toiminut viulistina ja tuottajana monilla kansanmusiikin ja iskelmämusiikin äänitteillä.

Petra Lisitsin-Mantere
on Siilinjärvellä asuva kansanmusiikkipedagogi, Kuopion kansalaisopiston johtava musiikinopettaja ja kyläpelimanni-muusikko. Hän on toiminut kolme vuotta YSTI - Kaiken kansan festivaalin johtajana, vuoden Siilifolk -festivaalin johtajana ja kaksi vuotta Siilifolk-festivaalin taiteellisena johtajana Siilinjärvellä.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti