Tervetuloa seuraamaan kahden Kuopion alueen brändilähettilään yhteistä blogia. Mukanamme pääset seuraamaan kuulumisiamme niin musiikin, Mirka-muodin kuin savolaisuudenkin saralla. Syntymähulluus ja sananrieska eivät kulje yksin, vaan tässä tapauksessa kaksin. Tervetuloa mukaamme!

lauantai 6. helmikuuta 2016

Elämäntyönä kansanmusiikki - Missio 1Kokoa soittajat ja laulajat yhteen

Savossa on kautta aikain kokoonnuttu yhteen soittamaan. Mestarit ovat opettaneet kisällejä.  Nuoremmat ovat oppineet vanhemmilta. Samalla tavoin on alkanut myös meidän tarinamme; olemme saaneet pelimanniperinnön lahjaksi Pällikkään pelimanneilta.

Pelimanniriveihin on tullut viimeisen kymmenen vuoden aikana useita nuorempia soittajia lisää. Laulajat ovat löytäneet paikkansa kansanmusiikkiin. Nuorempien tullessa mukaan vastavuoroisesti ainakin saman verran soittajia on lopettanut riveissämme syystä tai toisesta. Iisalmen Talvipäivillä Riitan vetämään Ylä-Savon All Stars -yhtyeeseen löysi tiensä yhä useampi lapsi, nuori ja alle viisikymppinen. Nuorisokaartia 30-hengen yhtyeessä oli liki puolet! Yhdessä soittaminen on aina ollut kansanmusiikin yksi vetovoimaisimmista ja ylivertaisista ominaisuuksista. Siitä todisteena on jälleen uusi ja taitava yläsavolainen yhtye, joka tulevaisuudessa tulee laajenemaan koko pohjoissavolaiseksi ilmiöksi.


Tulevaisuuden ilmiö? Siihen tarvitaan iloa, erilaisuutta, yhdessä tekemistä ja kaupan päälle innostuneet vetäjät, soittajista ja laulajista puhumattakaan. Siihen tarvitaan mukaan kaikenikäisiä sekä mestareita ja kisällejä, jotta perinteemme tulee jatkumaan yhä useamman soittajan ja laulajan elämässä.

Ylä-Savo All Starsissa on jo nyt kaikkea tätä! Tervetuloa mukaamme!


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti