Tervetuloa seuraamaan kahden Kuopion alueen brändilähettilään yhteistä blogia. Mukanamme pääset seuraamaan kuulumisiamme niin musiikin, Mirka-muodin kuin savolaisuudenkin saralla. Syntymähulluus ja sananrieska eivät kulje yksin, vaan tässä tapauksessa kaksin. Tervetuloa mukaamme!

keskiviikko 29. maaliskuuta 2017

Elämäntyönä kansanmusiikki - osa 2

Kevättä rinnassa

Tänä talvena on soinut tavallista enemmän ja keikkoja on ollut monia kymmeniä muutamien kuukausien sisällä. Yhtenä mieleenpainuvimmista keikoista ovat olleet Duon ja Tolokun Tyttöjen yhteiset iltamaohjelmat, joita olemme esittäneet niin iltamina kuin lyhyempinäkin keikkoina. Tolokun Tyttöjen, Maikki Korhosen ja Anneli Valta-Lisitsinin, kanssa aika lavalla kuluu kuin siivillä!

Samuelin Poloneesi pidettiin maaliskuussa 2017 Samuelin Poloneesissa Kuopiossa. Savolaisen kansanmusiikin tilaa on kiitelty valtakunnallisesti; onpa malliesimerkkinäkin puhuttu. Tähän on päästy mm. ammattitaitoisella kansanmusiikin opettamisella ja säännöllisillä eri kansanmusiikkiryhmien esiintymisillä. Duon vaikutus on ollut omalla esimerkillään sekä opettajanäkökulmasta, että muusikkoina, merkittävää.

Duo on kutsuttu esiintymään kesäkuussa Astanaan, Kazakstanin pääkaupungissa, pidettävään maailmannäyttelyyn. Duo on noteerattu valtakunnallisesti jo toisen kerran edustamaan Suomea yhteen maailman suurimpaan foorumiin. Lähtömme ei ole vielä varmistunut, mutta odotamme innolla tulevaa kevättä ja kesää! Luulen nimittäin, ja olen varma, että meitä varten on vielä paljon tulevia suunnitelmia ilmassa.

Petra Lisitsin-Mantere

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti