Tervetuloa seuraamaan kahden Kuopion alueen brändilähettilään yhteistä blogia. Mukanamme pääset seuraamaan kuulumisiamme niin musiikin kuin savolaisuudenkin saralla. Syntymähulluus ja sananrieska eivät kulje yksin, vaan tässä tapauksessa kaksin. Tervetuloa mukaamme!

sunnuntai 19. kesäkuuta 2022

Duo Riitta Hynynen ja Petra Lisitsin-Mantere


Kahdesta musiikin ammattilaisesta koostuva yhtye, joka opettaa, ideoi ja keikkailee. Molemmat muusikot ovat päätyökseen opettajia. Riitta Hynynen toimii musiikin lehtorina Iisalmessa Juhani Ahon yläkoululla ja Petra Lisitsin-Mantere johtavana musiikinopettajana Kuopion kansalaisopistossa. Tällä hetkellä Riitta opiskelee Eino Roiha -instituutissa musiikkiterapiaa ja Petra Jyväskylän yliopistossa Yhteiskuntatieteiden ja filosofian laitoksen tohtorikoulutusohjelmassa kulttuuripolitiikkaa.

Duon keikkaohjelmisto koostuu suomalaisesta kansanmusiikista, lastenlauluista sekä myös iskelmä- ja populaarimusiikista. Ohjelmistossa savolaisella kansanmusiikilla on erityinen asema. Tältä kaksikolta luonnistuu myös tanssisoitto, yhteislaulut ja juonnot. Soittimistossa on viulu ja harmonikka, sekä kaksiääninen laulu.

Duo syntyi Pohjois-Savon kyläpelimannihankkeen kylkiäisenä vuonna 2007, mutta varsinaisesti suurempi keikkailu alkoi vasta, kun kaksikko taiteili kuukauden ajan Suomen paviljongin taiteilijoina Kiinassa 2010 pidetyssä World Expo -maailmannäyttelyssä. Vuonna 2017 kaksikko kutsuttiin Astanan maailmannäyttelyyn Kazakstaniin. Olemassa olonsa aikana duo on tehnyt villinä veikkauksena liki tuhat keikkaa, lähinnä ympäri Pohjois-Savoa.

Kaksikko on ollut vahvasti mukana savolaisen kansanmusiikin esiintuomisessa ja kehittämisessä, uusien harrastajien mukaan saamisessa sekä pohjoissavolaisen kansanmusiikkifestivaalin YSTIn, sittemmin Siilifolkin, luomisessa ja sen paikan vakiinnuttamisessa pohjoissavolaisessa kesässä.

Duo Riitta Hynynen ja Petra Lisitsin-Mantere on palkittu työstään savolaisen kansanmusiikin hyväksi Juokin Maljalla kesällä 2011.
 
 

 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti